top of page
gabi terzieva bronco owner

Всичко за основателя на Бронко - Габи Терзиева

Като един страстен пътешественик, впускащ се в най-различни луди приключения, винаги съм вярвала, че пътуването е много повече от начин да избягаш от познатото и да се отдадеш на заслужена почивка. В основата на всички мои преживявания се крие желанието ми да разширя границата на собствените си възможности и да открия онзи скрит свят, който се спотайва зад воала на видимото.

 

Коя съм аз?

Историк на изкуството със специална страст към арабската култура и архитектура, квалифициран екскурзовод, инструктор по конна езда, офроуд маниак и бивш професионален танцьор - това съм аз! Под тази всестранно развита персона, обаче, се крие едно константно чувство - неспиращата необходимост от приключения и изследване на неотъпкани пътища и дестинации. Повечето от вас ме познават чрез работата ми с коне. На „зрялата“ възраст от 20 години реших да прекося първата пустиня в живота си на кон. Сама. Яздейки с местните бедуински племена, споделяйки техния начин на живот, затваряйки очи вечер, сгушена в прегръдката на нощното звездно небе - това преживяване беше повратен момент в живота. Има нещо, свръзано с пустините, което завладява душата ми - дали е изолацията, отдалечеността или процесът на самосъзерцание - не знам, но само там, сред дивата пустош, аз мога да чуя СЕБЕ СИ.

При всяко мое завръщане у дома, намирах за най-трудно да отговарям на всички въпроси относно пътуването ми. Просто не можех да подбера подходящите думи, с които да опиша видяното, да пресъздам почувстваното. Как да обясня колко големи късметлии са хората, които са имали шанс да се докоснат до начина на живот на едни от най-древните народи по света!? Реших, че не искам повече да разказвам истории - искам хората сами да изпитат неописуемата емоция, която все още кънти в сърцето ми. Искам те да са част от тези уникални преживявания. 

Всичко за мениджъра на Бронко - Паоло Реца

Пътешественик по рождение… Първият ми полет до Италия е бил едва на няколко месеца. Може би именно той е запалил онази искра в мен - желанието непрестанно да откривам нови места, да опознавам различни култури и да тръпна в очакване за всяко следващо приключение.

Завършил съм Бизнес администрация и Туризъм в Нов Български Университет, София, но опитът ми в организирането на пътувания започва далеч по-рано. Първите семейни пътешествия в съзнателните ми години са били по моя инициатива, а малко по- късно и изцяло планирани от мен. В живота си съм посетил над 40 страни по света. През последните 5 години съсредоточих уменията и знанията си изцяло в туристическия бизнес.За кратко време успях да се превърна от организатор на пътувания в създател на авторски програми в България и извън нея. Паралелно с всичко, изброено досега, развивам и свое бизнес начинание в Гърция, свързано с изграждането на места за настаняване.

Радостта в очите на хората, които ни се доверяват и споделените мигове щастие по време на нашите пътувания са най-голямата мотивация за мен. Искам да продължавам да търся нови дестинации и нестандартни начини за пътуване. Какво по- хубаво от това да знаеш, че чрез работата си предаваш на хората поводи за усмивки, смисъл и безценни спомени. Моето послание към вас ще бъде да не спирате да пътувате и да продължавате да следвате детския откривателски дух, който се крие във всеки един от вас! 

IMG_5606.jpg
horse in desert

Всичко за Бронко

В дивия запад, старите каубои наричат бронко всеки неопитомен кон, който се опитва да изхвърли ездача от гърба си чрез серия от скоци във въздуха. Бронко символизира не само акта на противопоставяне и съпротивление, но и завръщане към дивото и неконтролируемото. Значението на тази кратка дума крие в себе си и още едно послание – намери своето диво Аз – преоткрий своята същност, автентичност, мъдрост дори, завърни се към корените си и разкрий онази част от себе си, която не обича да се подчинява на нормите.

Всички пътувания, които създавам имат за цел не само да оставят един отпечатък от незабравими спомени в съзнанието ви, но и да провокират вашата скрита дива страна, която ще ви извади за секунди от еднообразното ежедневие и ще ви върне към забравените корени на човешкото съществуване. Бронко отрича традиционния начин на пътуване. Зад името се крие не просто поредната марка за пътувания - Бронко е тук, за да ви помогне да надраснете страховете си, Бронко е тук, за да подложи на изпитание вашите ездитни способности и да ви превърне в опитни ездачи. Най-важното - Бронко е тук, за да ви поднесе шанса да откриете истинската естествена връзка с коня - не, не тази, която си мислим, че притежаваме на манежа! 

 

Такава връзка се изгражда само в най-дивата природа. Пустинята има едно уникално свойство - да омаловажи за миг целия ти живот и всичко, което си преминал с такава упоритост, мъка, щастие и надежда. Само и единствено в такава среда можем да опознаем по-дълбоко нашите собствени способности и граници, или липсата на такива. Само в такъв момент можем да се приближим най-близко до същинската природа на конете.

bottom of page